ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος του διαδικτύου εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σύγχρονες για την εποχή τους ιστοσελίδες θεωρούνται ξεπερασμένες μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Μια ιστοσελίδα δεν θα πρέπει να είναι μόνο λειτουργική, αλλά και άριστη από άποψη αισθητικής.

Τι θα πρέπει να περιλαμβάνει όμως μια ιστοσελίδα, ώστε να πούμε πως πρόκειται για σύγχρονη κατασκευή;
Οι μεγάλες γραμματοσειρές είναι στη μόδα ακόμα και σε bold χαρακτήρα. Μεγάλες γραμματοσειρές μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους τίτλους, στους υπότιτλους, αλλά και στο search bar.
Τα Cinemagraphs αποτελούν μια τεχνική που θα πρέπει να περιλαμβάνονται σε κάθε σύγχρονη ιστοσελίδα. Πρόκειται ουσιαστικά για video, τα οποία παίζουν σε αργό ρυθμό, αδιάκοπα. Ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας λοιπόν απαιτεί κίνηση.

Τα χρώματα και οι συνδυασμοί αποτελούν ακόμα μια τάση. Οι τολμηροί συνδυασμοί γραμματοσειρών και η ασσυμετρία θεωρούνται must στον σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας. Όσον αφορά τους χρωματικούς συνδυασμούς, η καλύτερη επιλογή θεωρείται το degrade. Επίσης, δυο χρώματα μόνο αρκούν για να ντύσουν μια ιστοσελίδα. Μάλιστα οι γραφίστες πειραματίζονται εδώ και αρκετό καιρό με αυτή την νεα τάση. Μπορείτε για παράδειγμα να κοιτάξετε τα posts στο Facebook.

Επίσης, μια ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι απλή, να μην περιέχει πολλά στοιχεία. Οι χώροι θα πρέπει δηλαδή να αναπνέουν.

Νεα τάση αποτελούν οι custom γραμματοσειρές, αλλά και το negative space. To negative space design, αποτελεί ταυτόχρονα την πιο μοντέρνα και λειτουργική επιλογή. Οι μεγάλες εταιρίες ήδη συμπεριλαμβάνουν στον σχεδιασμό τους και το negative space.

Post A Comment